Chrupiące nadziewane bułki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    4 szt
  • parówki

    4 szt
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • ser żółty

    10 dag
  • jajka

    2 szt
  • kukurydza w puszce

    0,5 szt
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • groszek konserwowy

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z bułek ścinamy wierzchy i wydrążamy miąższ.
Cebulę, papryki kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy. Parówki kroimy w talarki i ścieramy ser na tarce o dużych oczkach. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem i nadziewamy bułki.
Pieczemy 10 min w 180 st. Posypujemy serem i zapiekamy, aż ser się roztopi. Polewamy keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania84 04.12.2013 23:49
szybkie i pyszne na kolację:)
ciekawska 06.11.2013 09:13
mniam mniam
Angelika10 20.10.2013 18:42
pyszne bułeczki
Megg 12.10.2013 20:56
smaczne jedzonko :-)
joanna__s 12.10.2013 20:50
Chyba zrobie jutro na śniadanie.
mariel78 12.10.2013 20:25
aż zgłodniałam
Agata 12.10.2013 20:02
ciekawy przepis:)
Mysiunia 12.10.2013 19:34
bardzo smaczny pomysł :)
Kasnaj 12.10.2013 19:09
takie lubię :)
lara 12.10.2013 19:00
szybka i pyszna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat