Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące ciasteczka arachidowe z masłem orzechowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna pełnoziarnista 1 szklanka
jajko 1 sztuka
olej arachidowy 1/2 szklanki
olej rzepakowy 1/4 szklanki
cukier trzcinowy 1/2 szklanki
orzeszki ziemne 50 g
płatki owsiane 1/2 mielone
masło orzechowe 3 słodzone

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące ciasteczka arachidowe z masłem orzechowym

Do wysokiej miski wrzucamy jajko, cukier, oleje i mąkę. Miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy zmielone orzechy, masło orzechowe z orzeszków ziemnych i dalej miksujemy. Na sam koniec dodajemy płatki owsiane i mieszamy łyżką. Tworzymy okrągłe ciasteczka o średnicy 3 cm. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy na 160 stopni i pieczemy przez około 17 minut. Po upieczeniu ciasteczka zostawiamy do wystudzenia na blaszce.

Ciasteczka są bardzo proste w wykonaniu, za to efekt jest znacznie większy w porównaniu do efektów pracy :) Pokruszone ciasteczka zalane mlekiem bądź jogurtem nadają się doskonale na drugie śniadanie jako musli :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.12.2013 20:32
wyglądają super i na pewno tak smakują
gosia561 09.12.2013 23:58
ale fajne na prezent
Alex_M 09.12.2013 17:10
ciasteczka w sam raz dla mnie :)
lara 09.12.2013 15:19
są wyjątkowe!!!
Ola1984 09.12.2013 13:37
Ciasteczka wyglądają przepysznie :)
kriko 09.12.2013 13:35
bardzo pyszne
ssylwiaa 09.12.2013 12:40
świetne ciasteczka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak