chrupiące brokuły

chrupiące brokuły

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka tarta

  • jajka

    2 sztuki
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie. Jaja rozbijamy. Solimy brokuł, można dodać mocniejsze przyprawy np. chili. Różyczki brokuł moczymy w jajku, później w bułce tartej i wrzucamy do rozgrzanego, najlepiej głębokiego oleju i smażymy na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolaxa1

24.06.2011 23:33
super

Magdalena1110

04.04.2011 16:33
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat