chrupiące brokuły

chrupiące brokuły

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    2 sztuki
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania chrupiące brokuły

Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie. Jaja rozbijamy. Solimy brokuł, można dodać mocniejsze przyprawy np. chili. Różyczki brokuł moczymy w jajku, później w bułce tartej i wrzucamy do rozgrzanego, najlepiej głębokiego oleju i smażymy na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

jolaxa1 24.06.2011 23:33
super
Magdalena1110 04.04.2011 16:33
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat