Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca surówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 0,5 główki
ogórek 1
seler naciowy 3 lodygi
słonecznik garsc
oliwa 3 lyzki
ocet balsamiczny 1 lyzka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca surówka

Sałatę porwać na kawałki i wrzucić do miski.

Ogórka obrać, odciąć końce i pokroić w półplasterki. Wrzucić do sałaty.

Seler naciowy przekroić wzdłuż na pół (lub cztery jeśli łodygi są grube) i pokroić dość drobno. Wsypać do ogórka.

Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wystudzić. Oliwę zmieszać z octem, dodać sól i pieprz. Wymieszać dokładnie. Polać warzywa i dokładnie wymieszać.

Podawać jako surówkę do obiadu lub do mięsa z grilla

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.01.2014 21:21
bardzo smaczna
Klausia 31.12.2013 13:46
lubię takie sałatki :)
Beatris 16.11.2013 11:47
Bardzo lubię takie dodatki do obiadu.
Ada-Gaba 13.11.2013 13:16
zdrowa i smaczna
Mati13 04.09.2013 10:30
bardzo smaczna
Magula 20.08.2013 08:25
mniam poprosze do obiadu
Malinka 12.08.2013 20:22
Smaczna, zdrowa i na czasie:)
mysza75 07.07.2013 13:59
Chrupiąca i pyszna :-)
Monia 07.07.2013 12:52
Rzeczywiście chrupiąca :D i zdrowa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak