Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca lunchowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
kaszanka 1 pętko
oliwa 3 łyzki
ocet winny 1 łyzka
musztarda pół łyzeczki
sól
pieprz
ogórki 2 szt
rzeżucha 2 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca lunchowa

Kapustę siekamy drobno, oprószamy szczypta soli i pieprzu i odstawiamy na 5 minut. kaszankę kroimy w plastry i przypiekamy na patelni z obu stron aż będzie podsmażona i przypieczona lekko. Ogórki kroimy w mniejsze części. rzeżuchę siekamy. Do słoiczka wlewamy oliwe, ocet winny, dodajemy musztardę, zakręcamy i wstrząsamy az składniki połączą się. Wszystkie składniki wrzucamy do salaterki. Sosem polewamy tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 08.02.2014 16:37
takie smaczne na lunch ;)
plocia 04.02.2014 20:54
Jakie wykorzystanie kaszanki :D
dorota20w 08.03.2013 10:55
dziekuję :)
Rafał10 06.03.2013 09:36
ooo jakie ciekawe połączenie hmmm chętnie wypróbuję :)
kasienka23 06.03.2013 07:21
fajnie wygląda, pomysłowa sałatka z kaszanką :)
dorota20w 05.03.2013 23:50
dziekuję :)
Paolcia 05.03.2013 22:36
az slinka cieknie
Krzysiek3 05.03.2013 21:42
musi być smaczne
Klisza 05.03.2013 21:23
świetnie się prezentuje
Iwka 05.03.2013 21:15
apetycznie
PaniMISIOWA 05.03.2013 21:03
ale fajne!
Silver Teaspoon 05.03.2013 21:02
zjadłabym sobie bardzo chętnie
Simeo 05.03.2013 20:48
ciekawa propozycja
Misada 05.03.2013 20:39
super wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak