Chrupiąca cebulka

Chrupiąca cebulka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szkl
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obierz, pokrój na dość grube półplasterki. Lekko osól, odstaw na chwilę, by zmiękły. Jajka roztrzep. Krążki cebul mocz w jajku, obtocz w bułce tartej. Włóż do dużej ilości rozgrzanego oleju, usmaż na złoty kolor. Osącz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 03.01.2014 06:14
ciekawy przepis
Ada-Gaba 05.02.2012 09:02
znakomite
Andzia1977 14.08.2011 08:04
może być fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat