Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca bagietka z twarożkiem i soczystą truskawką.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
truskawki świeże 4-5
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier kryształ 1-2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
masło do smażenia 1-2 łyżki
Cynamon mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca bagietka z twarożkiem i soczystą truskawką.

Ser rozdrabniamy,mieszamy dokładnie ze śmietaną,cukrem waniliowym,cukrem oraz cynamonem.Truskawki myjemy,delikatnie osuszamy,kroimy.
Bagietkę kroimy wzdłuż na pół,a następnie każdą połowę na dwie części.Pieczywo obsmażamy lekko na masle,następnie smarujemy na nim serek.Na każdej kromce układamy truskawki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 09.02.2014 21:48
uwielbiam takie kanapeczki
joanna__s 08.02.2014 21:13
Juz się nie mogę doczekać świeżych truskawek prosto z działki.
Agata3 08.02.2014 20:49
pyszna ta bagietka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak