Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupaczki z płatków ryżowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki ryżowe 1 szklanka
wiórka kokosowe 1/2 szklanki
mąka 3 łyżki
cukier 1/2 szklanki
jajko 2 szt
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupaczki z płatków ryżowych

Białka oddzielamy od żółtka. Białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę. Żółtka ubijamy z miodem. Płatki ryżowe rozdrabniamy w ręce , łamiemy na mniejsze kawałki i mieszamy z wiórkami kokosowymi. Dodajemy mąkę i ubite żółtka i białka. Mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia . Na papier wykładamy łyżka ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.02.2016 22:04
ciekawy przepis
Mniam 05.07.2013 09:04
Oryginalne ciasteczka.
Agnieszka-87-25 05.07.2013 08:30
fajny pomysł na takie ciasteczka
iziona 05.07.2013 08:26
O !!! podobają mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak