Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chołodziec litewski

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Chłodnik litewski na maślance, z dodatkiem ogórka, rzodkiewki i soku z buraka. Idealne na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty na gorące zupy.

Składniki:

sok z buraka
100ml
maślanka
1 l
rzodkiewki
1 pęczek
koperek
1 łyżka
dymka ze szczypiorkiem
czosnek
2 ząbki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
4

Przepis i sposób przygotowania na: Chołodziec litewski

Ogórek kroimy w kostkę, a rzodkiewkę i dymkę wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy.

Następnie wrzucamy je do maślanki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z buraków.

Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak