Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
cebula biała 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka pszenna do obtoczenia
marchew 2 szt
papryka czerwona 1 szt
cukinia 1 szt
pieczarki 7 szt
ziemniaki 4 szt
woda 2 szklanki
natka pietruszki
Papryka słodka mielona Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami

Marchewki oraz ziemniaki obieramy. Marchewkę kroimy w plasterki, ziemniaki, paprykę i cukinię w kosteczkę, pieczarki w plastry. Wkładamy wszystkie warzywa do garnka, podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu. Mięso mielone wyrabiamy z pokrojoną w kosteczkę cebulką, jajkami, bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe okrągłe pulpeciki. Każdy obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na patelni. Do podduszonych warzyw przekładamy mięso. Mieszamy. Doprawiamy posiekana świeżą natką pietruszki, słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą i pieprzem. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 09.09.2017 14:28
Świetne jedzonko :)
bietka 09.09.2017 07:27
Bardzo smaczne jedzonko :)
jejkuchnia 09.09.2017 06:37
Uwielbiam takie chłopskie garnki. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak