chłodnik z zielonego melona i ogórka ze świeżą miętą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • melon piel de sapo

    500 g
  • ogórek zielony

    1 średni
  • kefir

    200 ml
  • mięta liście

    kilka sztuk
  • ocet balsamiczny

    1-2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Melona przekroić na pół i pozbawić go pestek. Łyżką wyskrobać miąższ wprost do blendera. Ogórka umyć, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze części. Wrzucić go do blendera, dolać kefir lub maślankę i umyte świeże liście mięty ogrodowej.
Uruchomić urządzenie i zmiksować na gładko.
Doprawić solą, pieprzem i octem balsamicznym.
Pić na zimno, można też ze szklanki.
Dekorować miętą.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 05.09.2014 13:04
Przepyszny! :)
Izabela77 14.07.2014 13:31
wspaniały na upaly;)
Bernadeta1 13.07.2014 14:39
takiego nie jadłam a zapowiada się smacznie
2milutka 13.07.2014 14:27
z melona jeszcze nie robiłam ,ciekawa propozycja:)
IZABELA29 13.07.2014 14:08
fajna kompozycja smaków
brioszka 13.07.2014 13:34
na pewno musi być mega orzeźwiający :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat