Chłodnik z papryką

Chłodnik z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • pęczek koperku

  • oliwa

    2-3 łyżki
  • bulion warzywny

    1/2 l
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • śmietana

    25 dag
  • maślanka

    1/2 l
  • pieprz

  • sól

  • ocet winny

    4 łyżki
  • tosty

    2
  • papryka żółta

    1
  • Pęczek dymki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na łyżce oliwy przysmaż posiekaną cebulę, 1/4 pokrojonego w kostkę ogórka i posiekany koperek (zostaw jedną gałązkę). Zalej bulionem. Gotuj 10 min. Zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w wodzie. Przestudź. Do zupy wlej śmietanę, maślankę, dodaj 1,5 ogórka, zmiksuj. przypraw solą, pieprzem i octem. Pokrój tosty, zrumień na oliwie. Grzanki dodaj do zupy razem z posiekaną papryką, dymką i ogórkiem. Udekoruj koprem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Naatalia96 22.03.2011 14:09
mniam . ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat