Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z kalarepką i selerem naciowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1 szt
woda 1,5 szklanki
botwinka 1 pęczek
seler naciowy 1 łodyga
kalarepka młoda 1/2 szt
ogórek zielony 1/2 szt
rzodkiewki kilka szt
kefir 400 ml
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z kalarepką i selerem naciowym

Kroki postępowania

1
Nastawić wodę, posolić, wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz buraczki z botwinki (bez liści). Gotować 5 minut.
Krok 1 - Chłodnik z kalarepką i selerem naciowym foto
2
Pokroić kalarepkę oraz seler naciowy i dodać do garnka. Gotować 10 minut. Zdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia.
Krok 2 - Chłodnik z kalarepką i selerem naciowym foto
3
Pokroić ogórka i rzodkiewki, oprószyć solą. Dodać go zupy kefir oraz ogórki i rzodkiewki. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)
Krok 3 - Chłodnik z kalarepką i selerem naciowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 26.08.2014 17:01
dla mnie smaczne danie podano
halina17 26.08.2014 14:36
Dobry chłodnik.
Wafelek2601 26.08.2014 13:29
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak