Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z jajkiem i orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1250 ml
ogórek sałatkowy 1 szt.
czosnek 4 ząbki
koper świeży 1 łyżka
orzechy włoskie 100 g
jajko ugotowane na twardo 5 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z jajkiem i orzechami

Jogurt roztrzepać, dodać sól, pieprz i roztarty czosnek. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić na cząstki. Ogórka obrać, zetrzeć na tarce, dodać do jogurtu. Orzechy drobno posiekać, dodać do jogurtu. Wymieszać, dodać posiekany koperek, schłodzić w lodówce. Do bulionówek porcjować cząstki jaja i zalać chłodnikiem.


SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.07.2014 08:57
ciekawy chłodnik
SylwiaMagdaSabin 01.02.2014 23:44
Ciekawy przepis.
marcia7 01.02.2014 22:39
z orzechami jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak