chłodnik z jagód

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    25 dkg
  • cukier

    10 dkg
  • mleko

    3/4 litra
  • skórka z cytryny

  • mąka ziemniaczana

    30 gram
  • żółtko jaja

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody płuczemy posypujemy cukrem i gotujemy we własnym soku następnie przecieramy przez sito.Mleko gotujemy z odrobiną skórki z cytryny i zagęszcza,my rozrobioną w odrobinie wody mąką ziemniaczaną.Żółtko rozprowadzamy 2 łyżkami wody i wlewamy do gorącego mleka.Gdy ostygnie dodajemy sok z jagód i doprawiamy do smaku.Podajemy dobrze schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 13.03.2012 20:11
ale smaczności!
anemon 20.06.2011 07:57
Fajnie, że sezon na jagody się zaczyna.
Daria14 11.04.2011 17:10
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat