chłodnik z jabłek

chłodnik z jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    80 dkg
  • mleko

    ½ litra
  • cukier

    4 łyżki
  • rodzynki

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • wino białe

    ½ szklanki
  • Cynamon odrobina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać i pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdka nasienne, dodać cukier i cynamon- ugotować w ½ litra wody. Do mleka wsypać mąkę- wymieszać dokładnie i wlać do jabłek, zagotować. Dodać opłukane rodzynki. Zupę wystudzić, wlać wino, doprawić do smaku. Schłodzić. Podawać na zimno.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat