Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 80 dkg
mleko ½ litra
cukier 4 łyżki
rodzynki 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sok z cytryny
wino białe ½ szklanki
Cynamon odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z jabłek

Jabłka umyć, obrać i pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdka nasienne, dodać cukier i cynamon- ugotować w ½ litra wody. Do mleka wsypać mąkę- wymieszać dokładnie i wlać do jabłek, zagotować. Dodać opłukane rodzynki. Zupę wystudzić, wlać wino, doprawić do smaku. Schłodzić. Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak