chłodnik z jabłek

chłodnik z jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    80 dkg
  • mleko

    ½ litra
  • cukier

    4 łyżki
  • rodzynki

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • wino białe

    ½ szklanki
  • Cynamon odrobina

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania chłodnik z jabłek

Jabłka umyć, obrać i pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdka nasienne, dodać cukier i cynamon- ugotować w ½ litra wody. Do mleka wsypać mąkę- wymieszać dokładnie i wlać do jabłek, zagotować. Dodać opłukane rodzynki. Zupę wystudzić, wlać wino, doprawić do smaku. Schłodzić. Podawać na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat