Chłodnik z buraczków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • barszcz czerwony

    3 łyżki
  • kefir

    1 litr
  • jogurt naturalny

    1 szt
  • ogórek zielony

    2 szt
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • zielony czosnek

  • pieprz

  • koperek

  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużej misce mieszamy z sobą kefir i jogurt naturalny .3 łyżki barszczu w proszku rozpuszczamy w 1/2 goracej wody mieszamy do rozpuszczenia chłodzimy. Zimny barszcz dodajemy do kefiru i jogurtu mieszamy.Koperek ,natkę i zielony czosnek siekamy dodajemy do miski. Ogórka i rzodkiewki ścieramy na tarce duże oczka i dodajemy do chłodnika. Doprawiamy sola ,pieprzem. Podajemy z jajkiem na twardo.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Piotr-21 01.08.2012 22:29
dobry
dabrowianka 07.05.2012 16:13
super :) już jestem głodna ;)
gerdzik 05.05.2012 10:50
chłodniczek dobra sprawa :)
Pajecznik 05.05.2012 10:07
dlatego lubię wiosnę
dwa pokoje z kuchnią 05.05.2012 09:05
pycha ja też już robiłam :)
iwa643 05.05.2012 06:28
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat