Chłodnik z botwinki z jajkiem i ziemniaczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    1 pęczek
  • sok z cytryny

  • szczypiorek

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • koperek

    1 pęczek
  • ogórek zielony

    1 szt.
  • jogurt naturalny

    500 ml
  • kefir

    400 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • ziemniaki ugotowane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Botwinkę oczyścić, umyć i drobno pokroić. Ugotować w 0,5 litra wody do miękkości.
Dodać sok z cytryny, odstawić do wystygnięcia.
Szczypiorek, natkę pietruszki i koperek posiekać. Ogórek obrać, pokroić w kosteczkę.
Ostudzoną botwinkę połączyć z jogurtem i kefirem. Dodać pokrojonego ogórka i zioła.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Podawać z jajkiem na twardo i ziemniaczkami.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tatiana2 14.10.2013 12:37
ulubiona zupa :)
Megg 14.10.2013 11:34
wygląda bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat