Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z botwinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
ogórek 2 szt
szczypiorek do smaku
koperek do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
jogurt naturalny 600 ml
śmietana 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwinki

BOtwinkę myjemy pod bierzącą wodą, liście siekamy a buraki kroimy w małą kostkę. Wkładamy do wrzącej wody z odrobiną kwasku cytrynowego. Gotujemy około 20 minut. Odcedzamy i studzimy. Rzodkiewkę i ogórki ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Szczypiorek i koperek siekamy. Jogurt wylewamy do garnka dodajemy wszystkie warzywa, przyprawy i śmietanę. Dokładnie mieszamy. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 05.12.2012 13:40
mniam
kamyk 10.11.2012 21:35
ciekawy ten chłodnik, ja chętnie bym zjadł
Poison1988 17.10.2012 11:42
Super sprawa. Tylko takie rzeczy uwielbiam w lecie dla ochłody.. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak