Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z botwinki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 1 l
śmietana 18 proc 250 ml
ogórek gruntowy 2 szt duże
jajko ugotowane na twardo 2 szt
sok z cytryny 1/2 szt
koperek 1 pęczek
botwinka 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwinki

Botwinę płuczemy i siekamy (bez buraczków). Wrzucamy do wrzątku ,dodajemy sok z cytryny i gotujemy do jej miękkości. Ostudzamy.
Kefir mieszamy ze śmietaną ,dodajemy pieprz ,sól i posiekany koperek. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do kefiru razem z ostudzoną botwinką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 10.06.2015 08:44
Przepyszny!
Malinka 07.06.2015 20:45
Taki chłodnik smakuje rewelacyjnie!
RenataZ-et 07.06.2015 20:30
idealny na upalne dni
Justi2401 07.06.2015 18:05
Moja ukochana zupka na lato :)
Futka 07.06.2015 12:26
Bajeczny chłodnik! Idealny na takie ciepłe dni jak dziś :) Pysznosci! :D
jagoda5913 07.06.2015 11:54
Pyszne ,moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak