Chłodnik włoski z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2
  • bulion

    3 szklanki
  • suszone pomidorki

    8
  • sól

  • pieprz

  • jogurt naturalny

    400 ml gęsty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie umytą pokroić w plasterki od razu włóż do garnuszka i zalej gorącym bulionem , gotuj 10 minut , potem zdejmij i wystudż kilka plasterków odłóż do dekoracji a resztę zmiksuj razem z bulionem i połową posiekanych liści bazylii , dodaj jogurt wymieszaj dopraw do smaku i odstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie pomidory posiekaj cebule również dodaj pozostałe liście , kilka tez odłóż do dekoracji . Wymieszaj Przed podanie udekoruj chłodnik plastrem cukinii i salsa z suszonych pomidorków .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 11.01.2013 09:04
pyszny
ronald88 01.12.2011 16:53
super
Justyna Jussstiii 30.11.2011 14:08
super
Margo1 28.11.2011 11:47
Aby chłodnik był jeszcze smaczniejszy, to dopraw kilkoma listkami świeżej kolendry.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat