Chłodnik truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    garść
  • truskawki

    2 szkl
  • cukier

    3 łyżki
  • śmietana 30%

    1/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki myjemy , szypułkujemy, wrzucamy do blendera, dodajemy cukier i miksujemy na gładką masę. Do truskawek wlewamy kremówkę lub śmietanę 18 % ( kilka łyżek zostawiamy do dekoracji), dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i wkładamy do lodówki aby był zimny. Do musu truskawkowego wkładamy makaron dekorujemy kleksem śmietany i kawałkami truskawek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 01.07.2017 15:04
pyszne na lato

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat