Chłodnik truskawkowo- borówkowy z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    45 dag
  • borówki amerykańskie

    40 dag
  • maślnka

    800 ml
  • cukier

  • makaron świderki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maślankę mocno schładzamy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Owoce dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Do dekoracji odkładamy kilka truskawek i garść borówek. Usuwamy szypułki z pozostałych truskawek i dokładnie je miksujemy. Wlewamy 350 ml maślanki, słodzimy do smaku. Osobno miksujemy borówki amerykańskie, dodajemy pozostałą maślankę, słodzimy. Makaron nakładamy do miseczek. Równomiernie i jednocześnie wlewamy oba chłodniki owocowe. Dekorujemy borówką amerykańską, plasterkami truskawek i makaronem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 03.01.2013 08:57
Jestem pełna podziwu! Zdjęcie jest fantastyczne:) A chłodnik również bardzo smakowity:)
Sylwia56 29.08.2012 09:05
przepyszny
Dorota37 24.08.2012 13:24
lubię owocowe chłodniki
monika141 19.08.2012 09:13
fantastycznie wygląda
ziutula 16.08.2012 22:15
owocowe zupki bardzo lubię...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat