Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

chłodnik szczawiowy anny

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z wloszczyzny
1 litr
szczaw
25 dag
Sklep Prymat
masło
1 łyżeczka
mąka
1 łyżka
mleko
¾ szklanki
sól
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik szczawiowy anny

Liście szczawiu umyć, włożyć do garnka razem z masełkiem dusić ok. 10 minut, nie podlewając wodą. Po tym czasie szczaw przetrzeć przez sito. Do wrzącego wywaru dodać mąkę rozrobioną z mlekiem- mieszając zagotować. Dodać szczaw i przyprawy. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak