chłodnik szczawiowy anny

chłodnik szczawiowy anny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z wloszczyzny

    1 litr
  • szczaw

    25 dag
  • masło

    1 łyżeczka
  • mąka

    1 łyżka
  • mleko

    ¾ szklanki
  • sól

  • cukier

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście szczawiu umyć, włożyć do garnka razem z masełkiem dusić ok. 10 minut, nie podlewając wodą. Po tym czasie szczaw przetrzeć przez sito. Do wrzącego wywaru dodać mąkę rozrobioną z mlekiem- mieszając zagotować. Dodać szczaw i przyprawy. Schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat