Chłodnik paprykowo-jogurtowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    1 l
  • papryka czerwona

    1 strąk
  • papryka żółta

    1 strąk
  • papryka zielona

    1 strąk
  • ogórek

    1 sztuka
  • bagietka

    1 sztuka
  • koperek

    1/2 pęczek
  • czosnek

    2 ząbki
  • mleko

    1/2 szklanka
  • oliwa

    5 łyżek
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koperek siekamy, czosnek miażdżymy i całość mieszamy z jogurtem. Schładzamy w lodówce. Paprykę oczyszczamy o drobno kroimy. Ogórek kroimy w kostkę. Bagietkę kroimy w grubą kostkę i pieczemy w piekarniku w wys temperaturze, wcześniej skropioną oliwą. Chłodnik przelewamy na talerze, posypujemy papryką. Podajemy z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tyska 05.12.2011 22:32
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat