Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik orzechowy z prażonymi migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 80 dag
płatki migdałowe 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
płynny miód 2 łyżki
Biszkopty 3 pokruszone
orzechy laskowe 5 łyżek
kwaśna śmietana 0,75 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik orzechowy z prażonymi migdałami

Na patelni rozgrzewamy masło i rumienimy na nim płatki migdałowe. Jogurt naturalny mieszamy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodajemy śmietanę i całość łączymy ubijając trzepaczką. Dodajemy posiekane orzechy i mieszamy. Chłodnik nalewamy na talerze, posypujemy zrumienionymi płatkami migdałowymi i pokruszonymi biszkoptami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.12.2013 16:10
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak