Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik babciny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
buraki młode 3 sztuki
ogórek 1 sztuka
koper 1 pęczek
jogurt naturalny 350 ml
śmietana 250 ml
ocet
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik babciny

Kroki postępowania

1
Botwinkę kroimy, oddzielamy listki od twardszych łodyżek i buraczków.
Krok 1 - Chłodnik babciny foto
2
W niewielkiej ilości wody gotujemy najpierw pokrojone buraczki wraz z łodyżkami. Dodajemy pół łyżeczki octu. Następnie dorzucamy listki. Całość gotujemy około 5 minut.
Krok 2 - Chłodnik babciny foto
3
Przekładamy do miski i czekamy, aż ostygnie.
Krok 3 - Chłodnik babciny foto
4
Dodajemy pokrojonego długiego ogórka i cały pęczek koperku.
Krok 4 - Chłodnik babciny foto
5
Zalewamy jogurtem i śmietaną. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Smacznego :)
Krok 5 - Chłodnik babciny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 29.06.2013 13:40
swietny chlodniczek!
jozefinach 27.06.2013 12:55
Chłodnik wygląda bardzo smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak