Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik arbuzowo - porzeczkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 400 - 500 g,
porzeczki czerwone 250 g,
białe wino 1/2 szkl,
laska wanilii 1/2 szt (miąższ)
pomarańcza 1 łyżka, ( starta skórka)

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik arbuzowo - porzeczkowy

Z arbuza wyjąc miąższ , usunąć pestki .
Miąższ włożyć do wyższego naczynia , dodać obrane, opłukane czerwone porzeczki.
Dodać białego wina,startą skórkę z pomarańczy (pomarańcze uprzednio sparzyć gorącą wodą) oraz odrobinę miąższu z wanilii . Owoce zmiksować blenderem.
Dosłodzić miodem wymieszać .
Włożyć do lodówki w celu schłodzenia .
Przed podaniem udekorować owocami , kleksem śmietany lub gęstego jogurtu.

Podawać dobrze schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.07.2017 21:39
Dobry chłodnik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak