Chłodniak ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Barszcz biały

    1 torebka
  • szpinak

    50 g
  • posiekany szczypiorek

    2 łyżki
  • koperek

    2 łyżki
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
  • sok z cytryny

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kwaśna śmietana

    18 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Barszcz biały ugotować w 750 ml wody, ostudzić. Szpinak pokroic w cienki paseczki. Połączyć wszystkie składniki, oprócz jajek, z zupą. Doprawić sokiem z cytryny i pieprzem. Przed podaniem dodać jajka pokrojone na ćwiartki. Schłodzić w lodówce. Można podawać z fetą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 02.02.2012 15:39
super
iga2 05.01.2012 22:22
świetny
ronald88 18.07.2011 15:34
super
joanna77 28.03.2011 14:32
lubię szpinak
Danuta_Prorok 08.03.2011 10:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat