Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chlebki naan z czosnkiem i bazylią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

drożdże suche 3 łyżeczki
mąka pełnoziarnista 800 gram
woda ciepła szklanka
mleko ciepłe 3 łyżki
sól
jajko
masło miękkie

dodatkowo

Czosnek suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: chlebki naan z czosnkiem i bazylią

Drożdże rozpuścić w wodzie i dodac cukier, odstawiamy na 15minut.
Resztę składników mieszamy (poza masłem) dodajemy bazylię i czosnek oraz rozczyn drożdżowy i wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie, odstawiamy na około godzinę w ciepłe miejsce. Formujemy małe kulki ok 3cm i odstawiamy na około godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Rozwałkowujemy ciasto na placki i pieczemy na grillu lub patelni grillowej, gdy jedna strona sie zrumienieni odwracamy i smarujemy masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak