Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek w jajku z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 2 kromki
jajko 2 szt.
mleko 2 łyżki
wędlina
ser żółty
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek w jajku z patelni

Jajko należy roztrzepać z mlekiem, a następnie zamoczyć w nim z obu stron chlebek. Następnie kładziemy chleb na patelni i smażymy na małym ogniu z jednej strony. Kiedy się już podpiecze - obracamy chleb i na podpieczoną stronę układamy wędlinę i ser żółty. Przykrywamy patelnię i czekamy aż się podpiecze i rozpuści ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 24.12.2014 10:25
często taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak