Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek pita

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
drożdże 2/3 opakowania
sól
cukier 2 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek pita

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie z cukrem (ok. pół szklanki wody) i odstawić na trochę. Mąkę przesiać do miski, dodać sól i drożdże i zagnieść ciasto (powinno mieć konsystencję ciasta na pierogi). Posmarować olejem. Gdy ciasto 'dojdzie' i trochę napęcznieje podzielić na części i wyrobić chlebki. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym na 250 stopni. Można podawać na przykład z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 09.01.2014 17:35
wypróbuję ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak