Chlebek bananowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    3 szt
  • mąka

    240 gram
  • cukier

    100 gram
  • masło

    60 gram
  • jajko

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • soda oczyszczona

    1/2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło roztopić, ostudzić. Banany rozgnieść widelcem. Do bananów dodać ostudzone masło, cukier, roztrzepane jajko i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać.
Ciasto wykładać na keksówkę, piec w temp 180 stopni ok 60 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat