Chlebek bananowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    170 gram
  • cukier brązowy

    150 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    70 gram
  • sól

    1 szczypta
  • banan

    4 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany rozgnieć widelcem. W misce umieść miękkie masło, cukier, banany, roztrzepane jajko i wymieszaj za pomocą miksera lub łyżką. Do masy maślanej dodaj mąkę wymieszaną z sodą i solą. Zmiksuj krótko na gładką masę.

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Foremkę długości 20cm posmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto do foremki i piecz przez godzinę. Zostaw do wystudzenia w foremce. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 07.10.2014 17:47
wygląda smacznie
Fiffi 12.01.2012 23:17
dodajcie jeszcze bakalie i keks się chowa
Ewaaa 08.01.2012 01:20
Robię bardzo podobnie chlebek bananowy, jest pyszny!
Alex27 04.01.2012 15:38
Dziękuję bardzo! A chlebek - pycha! Polecam z dżemem lub nutellą
iziona 03.01.2012 08:39
Bardzo apetyczne zdjęcie
Kas2 03.01.2012 00:24
bardzo lubię. ładne zdjęcie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat