Chlebek bananowo - rabarbarowy na mące pełnoziarnistej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko kokosowe

    180 ml
  • cukier trzcinowy

    100 g
  • jajko

    2
  • sól

    szczypta
  • miód

    2 łyżki
  • cynamon Prymat

    1/4 łyżeczki
  • banan

    2
  • płatki owsiane

    1/2 szkl
  • mąka pełnoziarnista

    300 g
  • rabarbar

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki mokre czyli mleczko kokosowe, cukier, jajka, sól, syrop lub miód mieszamy dość dokładnie w jednej misce. Następnie do naszej masy dodajemy rozgniecione widelcem banany, płatki owsiane i mąkę. Mieszamy do połączenia składników i na końcu dodajemy obrany i pokrojony na mniejsze kawałki rabarbar. Powstałą masę przelewamy do keksówki o wymiarach 20x10 cm (ja natomiast piekłam w foremce 13x30 wiec wyszło mi nie za wysokie ciasto). Nasze ciasto pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach, do suchego patyczka.
slodkieniebo
Przepis pochodzi ze strony cooksjoy z moimi zmianami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat