Chlebek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    2 kromki
  • żółty ser

    4 plastry
  • jajko

    1 szt
  • oregano

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko roztrzepujemy w misce dodając oregano i zioła prowansalskie. W roztrzepanym jajku moczymy chleb z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju. Kiedy przekręcimy chleb na drugą stronę kładziemy na nim żółty ser i smażymy aż się rozpuści. Przed jedzeniem można polać ketchupem lub majonezem. SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 09.01.2013 23:21
lubię taki chlebuś
Bernadeta 07.11.2012 13:04
tak taki chlebek mi smakuje
AURELKA 05.09.2012 20:53
pyszny
jasiek 01.09.2012 22:08
moczę jeszcze w mleku
kamyk 25.08.2012 21:32
lubię zjeść taki chlebek odpiekany , dobry sposób na wykorzystanie już nie bardzo świeżego chleba
mic 24.08.2012 21:08
robie gdy moj chleb nie ejst juz swiezy
Laila2786 21.08.2012 11:08
super przekąska
Wacław 21.08.2012 11:01
smaczne śniadanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat