Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z ziemniakami
Kroki postępowania
Ciepłe mleko wymieszać z ciepłą wodą i cukrem. W płynie rozpuścić świeże drożdże, odstawić na kilka minut.
mleko ciepłe | 1,5 szklanki |
woda ciepła | 1 szklanka |
drożdże | 50 g |
cukier | 1/2 łyżki |
mąka razowa | 3/4 szklanki |
otręby pszenne | 1/2 szklanki |
mąka żytnia | 2 szklanki |
mąka tortowa | 3,5 szklanki |
sól | 1 czubata łyżka |
ziemniaki ugotowane | 20 dkg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: