Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z kaszy gryczanej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana pół kg
woda 700 ml
sól 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z kaszy gryczanej

Przepis na chleb gdzie składnikami jest praktycznie tylko kasza, woda i sól wydawał mi się bardzo dziwny. Nie sądziłam iż to w ogóle może się udać a tym bardziej, że to może smakować. Zaskoczyłam się pozytywnie :-)

Przygotowanie:

Kaszę (biała gryczana niepalona) przepłukałam, wsypałam do miski i zalałam wodą. Przygotowałam to wieczorem. Na następny dzień rano (jeśli była taka potrzeba) dolałam wody. Woda musi być troszkę nad kaszą. Wsypałam 3 łyżeczki soli, wymieszałam i dalej to stało do wieczora.

Wieczorem zblendowałam wszystko.

Foremkę wyłożyłam papierem do pieczenia i wlałam do środka masę. I tak to stało sobie do następnego dnia do lekkiego wyrośnięcia.

Następnie chleb piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę. Przed pieczeniem wierzch posypałam czarnuszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.09.2016 20:34
ciekawy przepis
adelajda 29.08.2016 18:45
O ciekawe :)
Ewa Wojtaszko 29.08.2016 18:06
aż wypróbuje,wygląda bardzo apetycznie
jagoda5913 28.08.2016 22:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak