Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb pszenno-gryczany, z maszyny

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 400 g
mąka pszenna 400 g
mąka gryczana 100 g
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
drożdże suche 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno-gryczany, z maszyny

Wszystkie składniki umieszczamy w misie maszyny. Umieszczamy wg podanej kolejności, najpierw płynne, potem sypkie, na końcu drożdże. Wybieramy program podstawowy (3 godziny) i stopień zrumienia skórki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 20.02.2014 16:56
jakie piękny chlebuś
ONY_za_kare 13.08.2013 23:13
domowy najlepszy!
Alex_M 27.06.2013 10:44
fajny chlebek!
Ola1984 27.06.2013 09:56
Super :) Zbieram ciekawe przepisy na chleby z automatu więc będę miała okazję przetestować twój przepis.
Habibi 27.06.2013 09:51
Apetycznie spękana skóka :)))
bogusia19 27.06.2013 09:26
najlepszy domowy
Konczi 27.06.2013 09:15
super chlebuś
dodi 27.06.2013 09:06
jaki pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak