Chleb pełnoziarnisty

Chleb pełnoziarnisty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    490 ml
  • sól

    2 łyżeczki
  • cukier

    2 łyzeczki
  • mleko w proszku

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    240 gram
  • mąka razowa

    460 gram
  • drożdże

    1 i 1/2 łyżeczki
  • ziarna słonecznika

    garśc
  • ziarna z pestek dynii

    garść
  • olej słonecznikowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Chleb pełnoziarnisty

Do formy wlej wodę, olej, sól, cukier i mleko w proszku. Następnie mąki i drożdże. Nastaw piecyk na czas ok 3 godz 10 min. i piecz na programie dla chleba pełnoziarnistego ( lub nastaw określony czas). Po 20 min wyrabiania ciasta dodaj ziarna. Po zakończeniu programu wyjmij chlebek na kratkę i pozostaw do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Czarnula666 18.01.2015 16:50
Ja dopiero zaczynam przygode z chlebkiem :) A więc bardzo przyda mi się Twój przepis :)
Agata
Agata 04.10.2013 19:33
super wygląda:)
Mniam 04.10.2013 18:48
He he, widzę że podobne smaki nas dopadły :) też robiłam chlebuś z ziarenkami.
sylwia_mc 04.10.2013 18:46
pięknie wygląda
elka72 04.10.2013 18:31
Uwielbiam takie swojskie chlebki:)
Megg 04.10.2013 18:25
pyszny taki domowy chlebuś

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat