Chleb jajeczny dla dzieci

Chleb jajeczny dla dzieci

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    1 szt
  • oliwa

    1/2 łyżeczek
  • chleb

    1 kromka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Chleb jajeczny dla dzieci

Ubić jajka w dużej misce (lub dwa żółtka, jeśli jeszcze nie wprowadzono białek), namoczyć w nich chleb, obracając z obu stron,żeby obie były nasiąknięte i żeby wchłonęły całe jajko. Podgrzać olej na patelni. Chlebek podsmażać aż zarumieni się z obu stron, czyli ok 5min. Pokroić go na małe kawałeczki, ewentualnie usuwając skórkę, podawać na ciepło

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat