Chleb jajeczny dla dzieci

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    1 szt
  • oliwa

    1/2 łyżeczek
  • chleb

    1 kromka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić jajka w dużej misce (lub dwa żółtka, jeśli jeszcze nie wprowadzono białek), namoczyć w nich chleb, obracając z obu stron,żeby obie były nasiąknięte i żeby wchłonęły całe jajko. Podgrzać olej na patelni. Chlebek podsmażać aż zarumieni się z obu stron, czyli ok 5min. Pokroić go na małe kawałeczki, ewentualnie usuwając skórkę, podawać na ciepło

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat