Chipsy z jabłek

Chipsy z jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 sztuki
  • cynamon

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, za pomocą wykrawaczki do jabłek wydrążamy gniazdo nasienne.

Kroimy jabłka w plastry.

Blachy wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy plastry jabłka pojedynczo jeden przy drugim.

Posypujemy cynamonem- jeśli chcemy chcemy urozmaicić nasze chipsy.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 100 stopni- funkcja termoobieg , na 2 i 1/2 godziny (po 1 godzinie przekręcamy plastry na drugą stronę).

Takie plastry wyjmujemy studzimy i chowamy do pojemnika, aby nie zmiękły (chipsy chłoną szybko wilgoć z otoczenia).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

05.04.2017 05:47
lubię takie chipsy

Jagódka77

09.09.2016 13:36
bardzo lubię takie chipsy

Ola1984

08.03.2014 09:05
Uwielbiam takie chipsy i często je robię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat