Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy z jabłek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy z jabłek

Jabłka myjemy, za pomocą wykrawaczki do jabłek wydrążamy gniazdo nasienne.

Kroimy jabłka w plastry.

Blachy wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy plastry jabłka pojedynczo jeden przy drugim.

Posypujemy cynamonem- jeśli chcemy chcemy urozmaicić nasze chipsy.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 100 stopni- funkcja termoobieg , na 2 i 1/2 godziny (po 1 godzinie przekręcamy plastry na drugą stronę).

Takie plastry wyjmujemy studzimy i chowamy do pojemnika, aby nie zmiękły (chipsy chłoną szybko wilgoć z otoczenia).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.04.2017 05:47
lubię takie chipsy
Jagódka77 09.09.2016 13:36
bardzo lubię takie chipsy
Ola1984 08.03.2014 09:05
Uwielbiam takie chipsy i często je robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak