Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chipsy paprykowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 4
olej 3 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: chipsy paprykowe

Kroki postępowania

1
Ziemniaczki obieramy, myjemy a następnie przy pomocy tarki ścieramy na talarki cieniutkie. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy ziemniaki po czym ogień zmniejszamy,
Krok 1 - chipsy paprykowe foto
2
talarki podpiekamy na złoty kolor pamiętając by przemieszać je od czasu do czasu. Wyciągamy upieczone talarki aby odsączyły się z tłuszczu, delikatnie solimy i posypujemy papryką słodką.
Krok 2 - chipsy paprykowe foto
3
Podajemy po przygotowaniu chociaż następnego dnia także nadają się do spożycia
Krok 3 - chipsy paprykowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.11.2012 12:39
moja słabość ;)
Magula 07.11.2012 09:00
pyszności
mela25 16.09.2012 09:05
takie domowe są pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak