Chipsy jabłkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    dowolna ilość
  • sok z cytryny

  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka myjemy,dokładnie wycieramy,nie obieramy.Kroimy nożem na cienkie plastry,następnie skrapiamy sokiem z cytryny by nie ściemniały.Plasterki jabłek układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia,delikatnie oprószamy cukrem pudrem.Suszymy w piekarniku włączonym na termoobieg przy temp. 120 stopni przez 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Christopher 10.10.2013 23:37
Zimą przed TV witaminki jak znalazł i do wigilijnego kompotu też.
Barbara/zuza22_85 10.10.2013 13:49
bardzo smaczne
Habibi 10.10.2013 10:46
dawno nie robiłam swoich, ale także suszę w piekarniku :) taniej, zdrowo, bez konserwantów :)
sasanka 10.10.2013 10:36
Fajna sprawa, po co przepłacać w sklepie za pakowane chipsy owocowe gdzie cena kilkunastu gramów = cena kg jabłek w sklepie :)
AZgotuj 10.10.2013 10:26
bardzo zdrowa przekąska:)
Konczi 10.10.2013 09:47
uwielbiam je !
Janina 10.10.2013 09:36
Fajny pomysł;)
msmors 10.10.2013 09:35
jeszcze takich nie robiłam
elka72 10.10.2013 09:27
Następnym razem zrobię z cynamonem,dzięki:)
Ola1984 10.10.2013 09:19
Lubię i często robię także z gruszki, do jabłkowych dodaję odrobinę cynamonu, tak na jesienną nutę ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat