Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy jabłkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka dowolna ilość
sok z cytryny
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy jabłkowe

Jabłka myjemy,dokładnie wycieramy,nie obieramy.Kroimy nożem na cienkie plastry,następnie skrapiamy sokiem z cytryny by nie ściemniały.Plasterki jabłek układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia,delikatnie oprószamy cukrem pudrem.Suszymy w piekarniku włączonym na termoobieg przy temp. 120 stopni przez 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 10.10.2013 23:37
Zimą przed TV witaminki jak znalazł i do wigilijnego kompotu też.
Barbara/zuza22_85 10.10.2013 13:49
bardzo smaczne
Habibi 10.10.2013 10:46
dawno nie robiłam swoich, ale także suszę w piekarniku :) taniej, zdrowo, bez konserwantów :)
sasanka 10.10.2013 10:36
Fajna sprawa, po co przepłacać w sklepie za pakowane chipsy owocowe gdzie cena kilkunastu gramów = cena kg jabłek w sklepie :)
AZgotuj 10.10.2013 10:26
bardzo zdrowa przekąska:)
Konczi 10.10.2013 09:47
uwielbiam je !
Janina 10.10.2013 09:36
Fajny pomysł;)
msmors 10.10.2013 09:35
jeszcze takich nie robiłam
elka72 10.10.2013 09:27
Następnym razem zrobię z cynamonem,dzięki:)
Ola1984 10.10.2013 09:19
Lubię i często robię także z gruszki, do jabłkowych dodaję odrobinę cynamonu, tak na jesienną nutę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak