Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
mięso mielone 300 g
mieszanka chińska 1 op
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy na gorący olej na patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem i dusimy 5 minut.
Krok 1 - Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym foto
2
Następnie dodajemy mięso mielone.
Krok 2 - Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym foto
3
Dokładnie mieszamy razem z cebulą i dusimy kolejne 5 minut, co chwilę mieszając.
Krok 3 - Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym foto
4
Na końcu dodajemy mrożoną mieszankę chińską. Całość dusimy pod przykryciem przez 15 minut. Co chwilę nasze danie musimy mieszać, aby nie przypaliło się.
Krok 4 - Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym foto
5
Gotową chińszczyznę podajemy jeszcze ciepłą, wówczas najlepiej smakuje.
Krok 5 - Chińszczyzna na szybko z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak