,,Chińskie piersi\'\' :-)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kurczaka

    2
  • kapusta biała

    5 listków
  • cebula

    1 duża
  • pieczareki całe

    300g
  • sos sojowy

    1
  • papryka czerwona

    300g
  • ryż

    2 woreczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 piersi z kurczaka pokroić w paski otoczyć w mące ziemniaczanej podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Usmażyć na osobnej patelni 300g pieczarek dodać świeżą żółtą ,czerwoną i zieloną paprykę pokrojoną w paski,
5 listów białej kapusty oraz dużą cebulę również pokrojone w paski wszystko podusić ok. 10 minut.
Połączyć usmażone piersi Z warzywami dodać 8 łyżeczek sosu sojowego Tao Tao ,dosolić do smaku i dodać trochę przyprawy
chińskiej.
Razem 10 min podusić.Na koniec do pół szklanki wody dodać1 płaską łyżkę mąki ziemniaczanej 1 łyżeczkę sosu sojowego
wymieszać wlać do wszystkiego i zagotować.I gotowe POLECAM!
Można podawać z ryżem lub makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 26.05.2012 22:40
nawe nawet
puellae90 26.07.2011 19:44
Spróbuje kiedyś przyrządzić
Rique 29.04.2011 22:48
ciekawa nazwa:) lubię chińskie dania
Anna141 30.03.2011 07:34
uwielbiam chińszczyznę :)
marcia71 24.02.2011 23:59
apetyczne
Barbara55 24.01.2011 15:47
mogą być i chińskie
Babciagramolka 21.01.2011 17:13
polska ,, chińszczyzna ,, - czemu nie
kasiaw 16.05.2010 12:03
mnie też się podoba przepis i postanowiłam go dziś wypróbować na obiadek
remprzem 25.04.2010 00:06
hmmm brzmi apetycznie, gdyby mój mąz nie był jaroszem to bym mu zrobiła a tak to sama je zjem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat