Chiński makaron z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Chiński makaron nuddle

    1/4 kg
  • Fasolka czerwona z puszki

    3 łyzki
  • papryka czerwona

    1 szt
  • por

    1/4 szt
  • kapusta pekińska

    3 liście
  • sos sojowy

    2 łyzki
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • czosnek

    2 ząbki
  • marchew

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg przepisu. Na rozgrzany olej wrzucić posiekany czosnek i imbir, smażyć chwilę, dodać pokrojoną marchewkę, potem pora, paprykę i białe części kapusty pekińskiej. Na końcu dodać fasolkę i wlać sos sojowy, dosolić do smaku. Dodać ugotowany makaron i przesmażyć wszystko razem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 25.11.2011 10:36
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat