Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska gruszka z konfiturą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rum 2 łyżki
cukier 2 łyżki
konfitura z czarnej porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska gruszka z konfiturą

Gruszkę myjemy, przekrajamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. W garnuszku gotujemy szklankę wody, dodajemy do niej rum, i łyżkę cukru i połówki gruszki. Dolewamy tyle wody aby zakryć gruszki. Gotujemy ok 20 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu gruszki kroimy na mniejsze części, układamy na talerzu. W rondelku topimy pozostały cukier na ciągący karmel. Na gruszki nakładamy po łyżeczce konfitury i oplatamy cienkimi niteczkami z karmelu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 05.06.2013 10:22
Oczywiście że może, akurat miałam taką i zrobiłam taki deserek
IZABELA29 05.06.2013 09:00
ale nasza krajowa tez może być ? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak