Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Chińczyk

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Sklep Prymat
chińska mieszanka warzywna
500 g
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
sos sojowy
1 łyżka
woda
100 ml
ryż
250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chińczyk

Kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanej patelni. Następnie dodajemy mieszankę warzywną chińską, dolewamy 100 ml wody, sos sojowy, przyprawiamy przyprawami i dusimy do miękkości kurczaka. Podajemy z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 17.11.2014 19:18
Szybki chińczyk zawsze dobry :)
adelajda 14.11.2014 17:15
Pyszne danie :)
Futka 14.11.2014 12:32
Pyszna, orientalna propozycja :)
Monika-twin 13.11.2014 23:10
Szybko i na pewno smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak