Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chilli dla wytrwałych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chilli 2 łyżeczki
papryczka ostra 2 sztuki
fasola czerwona z puszki 3 puszki
mięso mielone 70 dAG
cebula 2 sztuki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki

Porada

do składników: woda-1 szklanka koncentrat pomidorowy-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: chilli dla wytrwałych

Kroki postępowania

1
cebulę musimy zeszklić na oliwię, tak około 2 minut
Krok 1 - chilli dla wytrwałych foto
2
dodajemy chilli do cebuli, mieszamy ciagle przez około 1 minutę
Krok 2 - chilli dla wytrwałych foto
3
ostrą papryczkę kroimy drobno, Pomidory z puszki kroimy w kostkę.
Krok 3 - chilli dla wytrwałych foto
4
na patelnię wykładamy mięso , i papryczkę
Krok 4 - chilli dla wytrwałych foto
5
dodajemy pomidory. Mieszamy ,po ok 4 minutach dodajemy wodę wymieszaną z koncentratemi wyciśnięty czosnek.
Krok 5 - chilli dla wytrwałych foto
6
przekładamy do garnka
Krok 6 - chilli dla wytrwałych foto
7
dodajemy fasolę
Krok 7 - chilli dla wytrwałych foto
8
doprawiamy do smaku solą.
Krok 8 - chilli dla wytrwałych foto
9
podajemy z ryżem. smacznego
Krok 9 - chilli dla wytrwałych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak